De Opslagconcurrent Self Storage Park Bouw Project

De vakantie komt er aan

Het is een goede gewoonte om in de laatste nieuwsbrief, voordat overal de welverdiende vakanties aanbreken, nog even kort terug te blikken op het afgelopen jaar. En natuurlijk kijken we ook stiekem alvast even over de zomer heen naar wat ons in het najaar te wachten staat…

Terugblik

Het jaar startte met onzekerheid in de markt. Door een stijgende rente waren bepaalde bouwprojecten plots onzeker. Ook kwam de financiering van veel nieuwe aankopen in de opslagmarkt onder druk te staan. In de praktijk betekent dit voor ons dat de beslissingssnelheid om ons een opdracht te gunnen omlaag gaat.

Inmiddels lijkt men gewend aan de nieuwe rentes en zien we dat projecten
alsnog doorgang vinden. Prettig voor ons, maar vooral verstandig van onze klanten, want de vraag naar opslagruimte blijft groot.

Zowel de beurzen, klantbezoeken als installaties brachten ons weer naar alle uithoeken van Europa. Van het uiterste westen in IJsland tot het oosten in Roemenië. Ieder land heeft zijn eigen ideeën, behoeftes en uitvoering op het gebied van opslag. Aan ons de taak om onze containers hier in te laten passen.

Slimme financiering

De hoge rente maakt het lastiger om onze containers te financieren. Wij kijken daarom actief naar manieren om daar creatief mee om te gaan. Omdat we over een eigen leasemaatschappij beschikken, blijven wij ons best doen om de voorwaarden zo gunstig mogelijk te maken. We zijn vaak in staat om onze klanten lease aanbiedingen te doen die onder de reguliere marktprijs liggen.

Daarnaast openen we voor onze klanten steeds vaker lokale bankrekeningen in het land van verkoop. Daardoor kunnen financiële transacties eenvoudiger en sneller verlopen en is het omwisselen van euro’s in lokale valuta, waarbij er steeds rekening gehouden moet worden met veranderende wisselkoersen voor onze klanten niet meer nodig.

Sneller opbouwen

Wij beschikken inmiddels lange tijd over een vast team van ervaren bouwers. Het afladen van containers en het opbouwen en inrichten van containerparken kost daardoor steeds minder tijd. Dat wordt ook door onze klanten gewaardeerd. Een prettig detail is dat wij de bouw van onze containers tegen gunstige tarieven aan kunnen bieden.

Over bouwen gesproken: onlangs hebben we de bouw van twee self-storage parken in Zweden afgerond en diverse parken van 1BOX in Nederland voorzien van onze Z-Boxen.

Najaar

Na de zomerperiode maken we ons op voor de bouw van nieuwe self-storage parken in onder meer Ierland, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland.
En we kijken natuurlijk uit naar de FEDESSA-beurs die in oktober in ons eigen Rotterdam zal worden gehouden. Van de voorbereidingen omtrent deze show houden we u uiteraard op de hoogte.

Onze volgende nieuwsbrief zal weer in september verschijnen. We willen u hartelijk bedanken voor uw belangstelling en in het vertrouwen in USC gedurende de afgelopen periode.

Kunnen we elkaar misschien in Rotterdam begroeten? Dat zou heel mooi zijn..
Maak er een mooie zomer van!

Jan-Hein en Maarten Streppel

Meer informatie over onze Z-Boxen?