Sustainability Solutions

 

Bij USC zijn wij achter de schermen altijd druk bezig met het ontwikkelen van nieuwe toepassingen omtrent het verduurzamen van onze Z-Box. Op ons demopark in Deventer kunnen wij deze nieuwe toepassingen uitvoerig testen, en zelfs al toepassen op het park.

Tot nu toe zijn er twee duurzame toepassingen die kunnen worden toegepast bovenop de Z-Box, dit zijn het gebruik van zonnepanelen en greenroofs.

Hieronder zijn een aantal van deze toepassingen uiteengezet.

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Op ons demopark in Deventer loopt er op dit moment een test met geplaatste zonnepanelen op het dak van onze Z-Box. Deze zonnepanelen kunnen uw opslagpark van stroom voorzien en zelfs meer stroom opwekken dan dat uw bedrijf nodig heeft. USC beschikt over de kennis en de mensen om deze zelf op locatie te installeren. Tijdens het bouwen van het park kan er rekening worden gehouden met de stand van de zon, om zo een optimaal rendement te behalen.

 

Door ons geïnstalleerd

Onze mensen beschikken over alle nodige kennis om de zonnepanelen op de beste manier op locatie te installeren.
Illustratie z box met zon

Duurzaam

Met de zonnepanelen wordt duurzaam energie opgewekt. Deze energie kan dan weer ergens anders voor gebruikt worden.

Greenroofs

Bij USC zijn wij recent gaan kijken naar de mogelijkheid om containers passief te koelen. Een van deze manieren is het gebruik van greenroofs. Dit zijn groene sedum daken die worden gelegd volgens de FFL-richtlijnen, nadat het sedum op een andere locatie is gekweekt. Een sedum dak helpt met het koelen van de containers in een warmere periode, hierdoor blijven onze Z-Boxen voor een langere periode op dezelfde temperatuur.

 

Een koele container

Door het leggen van de een greenroof vermindert de warmte op het dak van de container aanzienlijk. De koelcapciteit van de greenroofs wordt op dit moment getest op ons demopark in Deventer.
Z-box sustainability<br />

Een groen imago

Het plaatsen van een greenroof draagt bij aan het groene imago van uw opslagpark. Daarnaast draagt het plaatsen van dit sedum dak bij aan het verhogen van de biodiversiteit, en heeft het weinig onderhoud nodig.

Onze services

Wilt u meer weten over de verschillende services die USC aan zijn klanten kan bieden? Click dan hieronder voor meer informatie