Waarom de self storage branche blijft groeien

We willen u graag attenderen op een interessante video op de website van CNBC. ‘How self storage companies make billions’. Binnen tien minuten bent u op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen op de Amerikaanse self storage markt, die vaak aanwijzingen zijn voor de toekomstige ontwikkelingen in Europa. Zie hieronder onze samenvatting of bekijk de video zelf.

inside storage

Bron: CNBC

Een Amerikaans onderzoek heeft aangetoond dat Amerikanen maar liefst vijf miljard gebruiksvoorwerpen in hun huis hebben die ze niet gebruiken. Een op de vier mensen moet bekennen dat hun garage te vol staat om de auto er in te parkeren. Meer dan de helft merkt dat het de stemming en het concentratievermogen negatief beïnvloed met de hoeveelheid spullen in huis en driekwart heeft geen idee wat er mee te doen. 10% van de huishoudens in de VS heeft een self storage locatie, die gemiddeld 90 dollar per maand kost.

Waarom hebben we toch zoveel spullen in huis die ons dagelijks in de weg staan/liggen?

  • Tegenwoordig kunnen we alles wat we maar willen online bestellen met een muisklik. Het gevolg is dat we iets dat we graag willen hebben, sneller hebben gekocht dan voorheen.
  • De coronacrisis heeft ertoe geleid dat velen een thuiswerkplek hebben moeten inrichten en hiervoor dus ruimte moesten maken.
  • Veel mensen hebben de afgelopen periode (een gedeelte van) hun werk verloren en brengen dus meer tijd thuis door.
  • Jongeren trekken weer bij hun ouders in of blijven langer dan gepland thuis wonen.
  • Men bewaart graag spullen omdat men denkt: ”misschien komt het ooit van pas” of ”als we het ooit nodig hebben hoeven we het niet weer te kopen”.

Vaak is dit wishful thinking, van de 10 voorwerpen die men op deze manier bewaart is er de komende 20 jaar hooguit 1 echt nodig. Ondertussen leef je tussen de rommel…

De storage branche onderscheidt vier hoofdredenen waarbij men gebruik wil of moet maken van een opslaglocatie. Dood, scheiding, verhuizing en onvoorziene gebeurtenissen zoals brand, lekkage of inbraak.

Corona ontwikkelingen

Tijdens het begin van de corona crisis was er even sprake van een dip in de omzet en het aantal klanten, maar die is daarna snel omgeslagen. Naar verwachting neemt de vraag naar opslagruimte de komende tijd alleen maar verder toe.
De branche heeft ook versneld ingezet op verdere digitalisering. Er is een sterke stijging in mogelijkheden om online te reserveren, ondertekenen en te betalen, online een locatie kunnen vinden en vooraf te berekenen hoe groot de opslagruimte moet zijn die je nodig hebt zodat je niet teveel hoeft te betalen.

Er ontstaan in de VS nieuwe initiatieven, zoals neighbors, een onderneming die technologie heeft ontwikkeld die mensen die ruimte over hebben, koppelen aan personen die juist opslagruimte zoeken. Dit kan op termijn een serieuze concurrent worden voor de – duurdere – self storage branche.

Mark Elsendoorn

Bron: CNBC, www.cnbc.com