De Opslagconcurrent Self Storage Park Bouw Project

Verander mee met de self storage branche

De self storage branche verandert voortdurend. De nieuwste software neemt ons veel werk uit handen door automatisch huurcontracten in te vullen, facturen te e-mailen, sms-berichten te verzenden, enzovoorts. Huurders kunnen nu units huren en betalen via websites zonder ooit met een vertegenwoordiger van uw bedrijf te hoeven praten. 

U zult niet elke nieuwe ontwikkeling direct met gejuich ontvangen. Het leren werken met nieuwe software of je moeten aanpassen aan nieuwe regelgeving kan best een uitdaging zijn. Een van de sleutels om het werk leuk te houden, is om de passie te behouden. Dit verkleint de kans op een “burn-out”.

Het is geen geheim dat als u plezier in het werk hebt, dit al dan niet bewust opgemerkt zal worden door huurders, investeerders of andere stakeholders. Daag uzelf dus uit door een nieuw project te starten, stel nieuwe doelen en bedenk een plan om dit te implementeren. Enkele voorbeelden:

Definieer uw positie
Het managen van een self storage faciliteit houdt natuurlijk veel meer in dan het verhuren van storage units en het boeken van periodieke betalingen. Een manager draagt  verschillende petten. Zoals die van de personeelsfunctionaris, de onderhoudsman of de reclamemaker. Misschien handelt u zelf de debiteuren- en crediteurenadministratie af, runt u de klantenservice, bent u beveiligingsfunctionaris of doet u nog veel meer. Zodra u zo naar u zelf kunt kijken, kunt u uw werk in een ruimer perspectief plaatsen en dienen zich vanzelf meer mogelijkheden aan.

Een goede aanpak is om op uw sterke punten te focussen. Heeft u bijvoorbeeld aanleg voor het geven van instructies? Lesgeven is een zeer bevredigende manier om het beste uit het werk te halen. Deel bijvoorbeeld uw kennis over de branche. Wie weet leert u zelf iets nieuws! 

  •       Verzorg een Zoomles of maak een aantal instructievideo’s voor bedrijven. Dit werkt uitstekend voor het trainen van zaken als reparatie van het toegangshek of sloten. Als u zelf een succesvolle methode toepast voor verkoop- of incassogesprekken, deel deze dan!
  •       Schrijf een trainingshandleiding of handboek. Als u liever geen video’s maakt, is dit een geweldige manier om uw ervaringen met de branche te delen terwijl u tegelijkertijd uw eigen organisatorische- en schrijfvaardigheden bijhoudt.
  •       Train een andere manager. Een bekend gezegde luidt: “Als je onvervangbaar bent, kun je niet promoveren.” Als u in aanmerking wilt komen voor een andere functie, zou het dan geen voordeel zijn om al iemand te hebben opgeleid die uw plaats in kan nemen?

De Opslagconcurrent Self Storage Park Bouw Project

Leer over alles wat voorbij komt
Hoewel we allerlei nieuwe technologieën gebruiken die zijn ontworpen om ons werk gemakkelijker te maken, is het wel handig om er op zijn minst iets van af te weten. Wanneer u te maken krijgt met het implementeren van een nieuwe tool, beschouw het dan als een geweldige kans om ervan te leren, andere talenten in te zetten en misschien wel een nieuwe interesse te vinden.

Als u bijvoorbeeld een nieuw toegangscontrolesysteem niet helemaal begrijpt, lees en stel vragen. Zelfs als het nu goed werkt, zal zich op een gegeven moment een probleem voordoen – dat gebeurt nu eenmaal altijd. Let dus goed op wat de monteur of installateur allemaal doet en stel gerust vragen.

Als u nieuwe beheersoftware gebruikt, bekijk dan of deze nog andere mogelijkheden heeft. Sommige programma’s hebben een trainings-/demowebsite, maak daarvan gebruik. Daarna kunt u misschien anderen helpen in het bedrijf die ermee werken of  de verkoper van ideeën voorzien. Natuurlijk zijn er zeer getalenteerde software-ontwerpers, maar wat weten ze nu echt over de dagelijkse self storage praktijk?

In een volgende nieuwsbrief: meer tips om alles uit de job van self storage manager te halen.

Bron: Inside Self-Storage

Meer informatie over onze Z-Boxen?