De Opslagconcurrent Self Storage Park Bouw Project

Van parkeergarage naar opslagpark

Voor de conversie van een camperterrein naar een goed renderend storage park draaien we onze hand niet om. Deze keer hebben we een parkeergarage in het Duitse Ruhrgebied voorzien van opslagcontainers. Zo transformeerden we een niet renderende garage naar een wél renderende opslaglocatie.

Niet renderend

De beveiliging en de bouwkundige staat van het gebouw zijn uitstekend. Het complex beschikt ook nog over een groot buitenterrein waar kan worden geparkeerd. Echter, het parkeeraanbod in de directe omgeving was domweg te groot. Daardoor werd het onmogelijk om voor deze parkeergarage voldoende bezettingsgraad te kunnen realiseren. Een rendabele exploitatie bleek niet mogelijk. Maar USC had wel een andere oplossing.

Minder parkeren, meer opslag

De garage-eigenaar koos ervoor om in de parkeergarage het aantal parkeervakken te verkleinen. De vrijgekomen ruimtes hebben we gevuld met onze opslagcontainers. Er waren er verder geen bouwkundige aanpassingen nodig. Dit dankzij de uitstekende isolatie- en ventilatiewaarden van onze Z-Boxen. 

Intact


De klant kan in de opnieuw ingerichte parkeergarage probleemloos zijn auto parkeren bij de eigen opslagunit. Het gebouw zelf is volledig intact gelaten. Hierdoor is het in de toekomst geen enkel probleem om er zo nodig een andere bestemming aan te geven. Ook is het mogelijk om containers bij te plaatsen wanneer de vraag naar opslagruimte toeneemt.

De Opslagconcurrent Self Storage Park Bouw Project

Centimeterwerk

De operatie was niet eenvoudig. Omdat de hoogte in de garage slechts 2,60 meter is, hadden we nauwelijks ruimte om te manoeuvreren. Door een compacte heftruck en zwenkwielen te gebruiken was het mogelijk om de containers naar de juiste plek te rijden. We hebben slechts één keer een waarschuwingsbord boven de ingang kortstondig hoeven te demonteren.

Heeft u of kent u iemand met een niet goed renderend bedrijventerrein of slecht lopende parkeergarage? Denk dan eens aan een andere bestemming die wel rendeert. Neem direct contact met ons op.

Meer informatie over onze Z-Boxen?