De Opslagconcurrent Self Storage Park Bouw Project

USC was ook op de Self Storage Conference in Milaan

De AISI, de Italiaanse vereniging van self storage exploitanten, hield weer haar jaarlijkse Self Storage Conference in Milaan, waar veel exploitanten uit heel Europa aanwezig waren. USC was er uiteraard ook bij en Jan-Hein deelt zijn ervaringen.

Succesvolle show

“Ik kijk terug op een hele succesvolle show. De AISI heeft gekozen voor een nieuwe, erg goed bereikbare locatie, die wat verder van het overigens zeer aantrekkelijke Milanese stadscentrum ligt. Wij vonden het bijzonder dat de show op zaterdag werd georganiseerd, een voor sponsoren minder gebruikelijke dag. De reden daarvoor is dat Italiaanse exploitanten hun self storage locaties vaak zelf runnen. Ze zouden deze moeten sluiten als de beurs doordeweeks zou plaatsvinden. Een goed besluit van de organisatie, want de opkomst was minstens anderhalf keer zo hoog als vorig jaar.”

USC faciliteert

“We werden ook dit jaar weer zeer hartelijk ontvangen, te meer omdat veel partijen USC al kennen. We merkten aan alles dat Italië zo langzamerhand klaar is voor opslagcontainers om hun huidige opslagmogelijkheden uit te breiden. Punt van aandacht is nog de Italiaanse bureaucratie, waardoor het soms lang kan duren voordat de benodigde vergunningen worden afgegeven. Wij als USC willen hier graag in faciliteren. We kunnen bijvoorbeeld een sustainability report opstellen, kennisoverdracht organiseren richting de overheid of klantprofielen opstellen. Zo kunnen we samen met onze klanten ervoor zorgen dat die vergunning er zo snel mogelijk komt en men opslagcontainers kan gaan plaatsen.”

Presentatie

“Ik heb een presentatie gegeven over hoe je je winst kunt maximaliseren met storage containers. Deze hadden we in het Italiaans ondertiteld. De handouts van de presentatie hadden we ook vertaald en vooraf uitgedeeld. De zaal reageerde enthousiast. We zullen onze vertalingen nog beter proberen te maken.

Vorig jaar hadden we in de zomerperiode al een rondje Italië gedaan langs diverse partijen waaronder Maurizio Allio van Casaforte en Giovanni Tronchin van Self Storage Milano Est. Giovanni had overigens ook nog mooie momenten of het podium. De zaal was zeer geïnteresseerd in zijn verhaal inzake zijn self storage locatie.

Op de show zagen we vooral dat de Italiaanse opslagmarkt aan het veranderen is. De AISI en haar leden zijn druk bezig om self storage op een professionele manier op de kaart te zetten. Wij hebben gemerkt dat hier grote stappen in zijn gezet en daar mag men trots op zijn.

Aan het einde van de dag ben ik nog geïnterviewd door AISI. Zodra deze video online is geplaatst, zullen wij deze delen op onze socials.

Kortom, ik reisde dus met een heel goed gevoel weer naar huis, en deed dat samen met Marc Barth, eigenaar van Store-IT dat softwaresystemen voor de self storage markt ontwikkelt en veel Italiaanse klanten heeft. Kortom, het was erg gezellig!

Overweegt u ook onze fraaie opslagcontainers? Neem vooral contact met ons op! 
Jan-Hein Streppel
Meer informatie over onze Z-Boxen?