Terugblikken tijdens het kerstdiner

Ergens afgelopen week kreeg ik laat in de middag nog een reprimande van Peter, onze tekstschrijver. Ik moest opschieten met mijn bijdrage aan de laatste Opslagwereld van dit jaar. De strenge lockdown hing in de lucht en de laatste nieuwsbrief van het jaar moet natuurlijk wel op tijd worden verzonden.

Anti-cyclisch

Gelukkig was ik al begonnen. Ik had opgeschreven dat 2020 natuurlijk voor ons allemaal een bijzonder jaar is geworden. Een jaar dat in ons geval goed begon, maar in maart werden de kaarten plotseling anders geschud. Een ongekende pandemie overviel onze samenleving. Veel van onze klanten kregen twijfels over hun toekomstmogelijkheden of zagen hun eerst rooskleurige, zakelijke perspectief opeens in rook opgaan.
Gelukkig bleek al snel dat de coronacrisis de behoefte aan opslagruimte allerminst deed afnemen. Deze anticyclische ontwikkeling deed denken aan die van 10 jaar geleden, toen de economische crisis keihard toesloeg. Want ook in tijden van recessie blijkt men juist veel behoefte te hebben om spullen op te slaan. Alleen is de aanleiding dan wel verschillend.

Nieuwe doelgroep

In 2020 bleven de zogenoemde ‘blije’ klanten weg. Zoon of dochter ging immers niet in het buitenland studeren. Ook ging men niet zelf voor langere tijd op reis. Wel moesten er dit jaar in korte tijd heel veel adequate thuiswerkplekken worden gerealiseerd. En deze noodzaak voor de klant had het ontstaan van een nieuwe doelgroep, één die voor lange tijd opslagruimte nodig had, tot gevolg. Meer kansen op extra omzet dus. Wij noemen deze categorie ook wel ‘opslagbehoefte met een permanent karakter’. Die laatste typering kunt u onthouden en tijdens het kerstdiner nog eens op tafel gooien. Wellicht zorgt het voor een leuke discussie…

Namens het hele USC-team willen wij u van harte bedanken voor ons contact en het vertrouwen in ons tijdens dit bijzondere jaar. Het jaar 2020 zullen we dus niet snel meer vergeten maar willen we nu toch wel graag achter ons laten.
Wij zien u uiteraard graag terug in 2021. Het zou dan heel prettig zijn als u mij, zonder nog last te hebben van alle beperkende maatregelen, zou willen bijpraten over uw laatste kerstdiner..

Jan-Hein Streppel