Storage markt VS trekt weer aan

Drie van de grootste Amerikaanse storagebedrijven; Extra Space Storage, Life Storage en CubeSmart rapporteerden vanaf het begin van de coranacrisis in maart dat nieuwe klanten wegbleven, bestaande klanten hun units opzegden en toenemende problemen met incassobetalingen; het aantal gelukte incasso’s bij Extra Space Storage bijvoorbeeld daalde van 98% naar 93%.
Sinds begin mei laat de markt zijn veerkracht weer zien en trekt deze weer aan, concluderen de opslagreuzen, hoewel ze voorzichtig blijven over de vooruitzichten voor de rest van het jaar. De Amerikaanse economie is immers hard getroffen door de gevolgen van COVID-19, een op de vijf Amerikanen heeft inmiddels zijn baan verloren.

Online initiatieven

De bedrijven stellen vast dat de geautomatiseerde storage, ofwel de contactloze online overeenkomsten en betalingen, het beter doet dan de klassieke inloopstorage. Alle partijen zeggen dat digitale platforms bij de klanten goed vallen en ze willen daar nog meer op gaan inzetten. Life Storage experimenteert met variabele prijzen waarbij opslaglocaties dichtbij een lift of uitgang hoger geprijsd zijn dan andere plekken en merkt dat dit aanslaat bij klanten die hierdoor meer keuze krijgen. In New York experimenteert CubeSmart met contactloze toegang tot haar terreinen door klanten gebruik te laten maken van een applicatie op hun smartphone.

Bron: www.sparefoot.com