De Opslagconcurrent Self Storage Park Bouw Project

Oplevering Ierland & Nederland

 

Afgelopen tijd hebben we meerdere projecten mogen verzorgen, we lichten graag Ierland en ons eigen Nederland uit. We vertellen jullie hoe we dit hebben aangepakt en wat er allemaal bij een levering en bouw van een opslagpark komt kijken.

Oplevering Nesta, Ierland

We hebben een levering gehad bij Nesta in Churchtown, het zuiden van Dublin. Deze nieuwe vestiging van Nesta beschikte over een zeer forse parkeerplaats, ideaal voor onze containers!

De containers in ontvangst nemen

Danny en Seth namen de containers in ontvangst en hebben alles klaar gezet voor het bouwteam. Eenmaal aangekomen bij Nesta kwamen we tot de conclusie dat het lastig zou zijn dit te doen op het smalle perceel zonder het andere verkeer te hinderen. Ook al is de ondergrond een perfecte plek voor containers, het is geen uitgestrekte vlakte zoals we bijvoorbeeld vaak in Scandinavië gewend zijn. Om de staat van de containers te waarborgen hebben we daarom gezocht naar een plek waar de containers zonder enige problemen afgeladen konden worden. We vonden een bedrijf waar veel ruimte was en tevens hadden we beschikking tot een grote heftruck met een enorm draagvermogen.

Hier konden we helaas pas de volgende ochtend terecht, waardoor we nog een hele middag over hadden. Het was gelukkig lekker weer, daarom hebben we besloten een wandeling te maken in de nabije Wicklow Mountains. Zo hebben we toch nog wat van het mooie Ierland gezien.

Het afladen van de containers

Op dinsdagochtend zijn we vroeg begonnen met de containers uit de rekken te halen. De Z-Boxen worden per 12 verticaal in rekken in een zeecontainer vervoerd. Hier moeten ze dus eerst worden uitgehaald alvorens ze plat op een trailer gestapeld kunnen worden. Eenmaal bij Nesta was er een snelle en soepel offload. Het bouwteam arriveerde later per ferry, ons werk was hier dus klaar.

Het weer in Dublin is nogal veranderlijk. Je kunt zonnebrand op doen, maar die kan er als je pech hebt nog af regenen. Alle seizoenen kunnen in een uur langskomen. Ideaal dus om de vochtbalans in de container op peil te houden.

Samen met Nesta is gekozen voor een opstelling van 26 containers. Ons bouwteam heeft ze geassembleerd en gepositioneerd. Voor hen was het een flinke reis. Eerst naar Cherbourg (FR) en vanaf daar met de veerboot rechtstreeks naar Dublin. Voor de crew was het wennen dat de terugreis al vaststond, want storm Agnes kwam aan land. Er stond dus een flinke prestatiedruk te wachten. Gelukkig werd de deadline ruimschoots gehaald.

Het resultaat van dit project is te zien op de foto’s.

Mini-opslag Watergoor, Nederland

Iets dichter bij ons, op slechts een half uur afstand in Nijkerk, hebben we voor Mini-opslag Watergoor ook de parkeerplaats volgebouwd met containers. Mini-opslag Watergoor openende vorig jaar haar deuren op een prachtige locatie in Nijkerk en had rondom het pand nog veel loze ruimte.
Ook hier gold dat de huidige parkeerplaats geen omzet genereerde, waardoor onze containers een mooie aanvulling zijn.

Creatieve oplossingen voor het afladen

Bij Mini-opslag Watergoor heerst een bijna huiselijke sfeer, waardoor het een feest is om er te komen. In Engeland noemt men dit liefkozend pop & mom storage. Technisch gezien was en eventjes inschikken, want de heftruck was fors lichter dan vereist. Zwaardere heftrucks waren niet voorhanden. Dit betekent dat de vereiste hefhoogte en de breedte tussen de heftrucklepels niet kon worden gehaald. De oplossing voor het eerste probleem vonden we in de manier van transport. Omdat het dichtbij was, is gekozen voor lagere stapels op de vrachtwagen.

Het breedteprobleem kon worden ondervangen door een mechanisch verbreed voorzetbord, die wij reeds 12 jaar geleden een keer hebben ontwikkeld voor onze StowBox, om in het geval van problemen met onze aangepaste heftruck toch een standaard heftruck te kunnen gebruiken. Met dit aangepaste hefbord kan een standaard heftruckbord worden verbreed. Wie bewaart heeft wat, luidt een Hollands gezegde. Met wat technische creativiteit en een goede communicatie kom je zo tot een bevredigend resultaat.

Wij bedanken zowel Nesta als Opslag Watergoor voor het vertrouwen in ons!

Meer informatie over onze Z-Boxen?