Ook Microsoft oprichter Bill Gates stapt in de opslagmarkt

In navolging van Warren Buffett (zie ook onze nieuwsbrief van juli 2020) stapt ook Bill Gates in de opslagmarkt. De nagenoeg de rijkste man ter wereld bundelt zijn krachten met het op acht na grootste self storage bedrijf StorageMart. Gates is niet de enige investeerder die partner wordt van StorageMart. GIC, het staatsinvesteringsfonds van Singapore, verwierf ook een belang in het bedrijf. De twee investeringen samen geven StorageMart een ondernemingswaarde van $ 2,7 miljard.

Snelle ontwikkelingen

“De self-storage sector evolueert snel en bedrijven die technologie, verbeterde processen en een onvergetelijke klantervaring kunnen inzetten, zullen het beter doen”, aldus Cris Burnam, CEO van StorageMart. 

StorageMart, opgericht in 1976, is een van de grootste particuliere self storage bedrijven ter wereld. Het bedrijf exploiteert meer dan 15 miljoen vierkante meter aan opslagruimte in de Verenigde Staten, Canada en het Verenigd Koninkrijk.

CEO Burnam: “Om in te kunnen spelen op de snelle ontwikkelingen binnen de branche is voldoende schaalgrootte een fundamentele vereiste. Door de krachten van onze nieuwe partners te bundelen, zal StorageMart in een uitstekende positie komen om zijn groeistrategieën in zowel de huidige als nieuwe markten te realiseren.”

Schaalgrootte belangrijk

In mijn artikel over Buffett van juli 2020 stelde ik al dat de opslagmarkt volwassen is geworden. Het instappen van Gates bewijst deze stelling eens te meer. Buffett en Gates zien dus volop mogelijkheden in de nog altijd groeiende opslagmarkt.

Ook voor uw opslagbedrijf is voldoende schaalgrootte noodzakelijk om op lange termijn te overleven. Toenemende concurrentie betekent immers een grotere kans op leegstand. Met het inzetten van meer units en het bedienen van een bredere doelgroep kunt u dit voorkomen.

Is de schaalgrootte bij uw opslagbedrijf al voldoende of is uitbreiding van uw opslagcapaciteit met bijvoorbeeld buitenopslag wenselijk?

Wij komen graag bij u langs om alle mogelijkheden te bespreken.