Multimiljardair Buffett gaat storage markt op

Afgelopen maand bereikte ons het nieuws dat het investeringsvehikel Berkshire Hathaway, het bedrijf van de bekende belegger Warren Buffett, actief op de Amerikaanse self storage markt gaat worden. Wat betekent dat voor de markt?

Het bedrijf met de naam Berkshire Hathaway Storage Group heeft reeds zijn sporen in het residentiële vastgoed verdiend en wil nu de stap naar de commerciële verhuur maken. Hiervoor zijn inmiddels enkele ervaren self storage consultants aangetrokken. Door strategische overnames wil het bedrijf in Noord-Amerika coast-to-coast opslagruimte aanbieden.

Storage markt is volwassen

Als een dergelijke grote partij zich op het speelveld meldt brengt dit ongetwijfeld de nodige bedreigingen met zich mee. Mijn mening is echter dat de toetreding van Berkshire Hathaway gezien moet worden als een compliment voor onze sector. Berkshire staat er namelijk om bekend dat zij alleen in volwassen en rendabele markten investeren. Ze zijn ooit groot geworden door te investeren in de spoorweg-, verzekerings- en energiesector.

Het feit dat anno 2020 de self storage sector daarbij komt, is voor mij de ultieme bevestiging dat in ieder geval de Amerikaanse self storage industrie een zeer volwassen bedrijfstak is. In Europa liggen wij qua ontwikkelingen nog zeker een jaar of tien achter op de Amerikaanse markt, dus wat mij betreft is er alle reden om door te gaan waar wij mee bezig zijn. En dat is het bouwen aan een mooie solide toekomst in de self storage industrie. Wat mij betreft doen we dit samen met u.

Jan-Hein Streppel