De Opslagconcurrent Self Storage Park Bouw Project

Mogen wij even voorstellen?

USC blijft groeien. Geregeld stellen wij dan ook een nieuwe medewerker aan u voor.Ditmaal richten we de spotlights op…

“Mijn naam is Danny Schmidt. Sinds september 2021 werk ik full-time voor USC. Maar daarvoor was ik al betrokken bij het bedrijf. Voorafgaand heb ik mijn afstudeerstage hier doorgebracht. En zelfs voor die periode heb ik ten behoeve van een studiereis van de Universiteit van Twente hier ook een opdracht uitgevoerd.”

Wat heb je voor opleiding gevolgd?
“Industrial Design Engineering aan de Universiteit Twente. Die bestaat uit een driejarige bachelor- en een tweejarige masteropleiding.”

Waarom koos je voor USC?
Ik was dus al bekend met het bedrijf. En er lopen hier projecten waarvan de herontwerpen zijn afgerond maar waarvan de werking in de praktijk nog moet blijken, bijvoorbeeld het stapelbaar maken van de USC-containers. Dit soort werk ligt in het verlengde van mijn opleiding. Daarnaast heb ik een goede klik met Maarten en Jan-Hein.”

Wat ga je precies doen?
“Ik houd me bezig met alle voorbereidingen voor het bouwen van een prototype voor de stapelbare containers en het daarna opzetten van het bouw- en productieproces. Ook ondersteun ik graag met de grafische vormgeving, zoals het intekenen van parken voor opdrachtgevers en de technische kant van de website.”

Kun je iets vertellen over dat stapelen van storage park containers?
“Ik heb op papier uitgewerkt wat de beste manier is om een containerpark met twee verdiepingen te realiseren. Je moet je voorstellen dat de auto’s onderlangs kunnen rijden en personen op de eerste container verdieping kunnen lopen langs de tweede laag containers.

Ik ben nu bezig om te bekijken wat de beste vloerconstructie is voor de eerste verdieping ter bescherming van de bovenkant van de containers. Dit in de wetenschap dat de containers van USC al van dusdanige kwaliteit zijn dat er zelfs drie op elkaar kunnen worden geplaatst.

Daarnaast bekijk ik hoe de trap naar de bovenverdieping geconstrueerd moet worden en het hekwerk rondom op de kopse kant. Als de uitwerking definitief is gaan we op het storage terrein van zusterbedrijf Salland Storage in Deventer een proefopstelling bouwen. Daarnaast kijken we of de beoogde opstelling binnen de bestaande wetgeving past.” 

Wat is het voordeel van een dergelijke opstelling?
“Als we al die fases hebben doorlopen ontstaat er voor andere storage park ondernemers een interessante optie, namelijk een park waarop veel meer containers passen op eenzelfde oppervlak. Men kan dan het self storage aanbod uitbreiden zonder dat daar extra grond voor nodig is.”

Wat is je doel?
“Het zou heel gaaf zijn als we een stapelbaar containerpark klaar hebben en er vervolgens één bij een klant mogen gaan bouwen. Daar ga ik hard aan werken.”

Meer informatie over onze Z-Boxen?