De Opslagconcurrent Self Storage Park Bouw Project

Levering containerpark in Berlijn, Duitsland

Afgelopen april startte de opbouw van een groot opslagpark in Berlijn voor de firma Lagerbox. Lagerbox behoort tot de grotere self storage ondernemingen van Duitsland, maar heeft Nederlandse roots. Mooi om de Nederlandse handelsgeest van eigenaar Peter Blauw over de grens te mogen ervaren. Aan onze collega’s Danny en Maarten de eer om hun intrek in een Berlijns hotel te nemen. Dit om de bouw en het logistieke proces in goede banen te kunnen leiden.

Citadel van Spandau


Het selfstorage park is gesitueerd in het stadsdeel Spandau, in het uiterste westen van Berlijn. Spandau is onder meer bekend om de middeleeuwse citadel. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de citadel een onderdeel in de verdedigingslinie van Berlijn. Tijdens de Slag om Berlijn belegerde het Rode Leger de citadel. Na onderhandelingen gaven de in de citadel gelegerde Duitse troepen zich over. Hierdoor bleven veel mensenlevens en de historische bouwwerken gespaard. Tegenwoordig is het een museum en een populaire toeristische trekpleister.

Locatie

De self storage locatie ligt midden tussen een woonwijk en een bedrijventerrein. De dag dat opbouw zou beginnen bleek er helaas geen heftruck aanwezig. Gelukkig konden we in de loop van de middag alsnog over een heftruck beschikken. Nu konden we de eerste lading containers op het terrein lossen.

Bouwrijp maken
Gedurende de eerste dagen was een ander bouwteam bezig om een gedeelte van het terrein geschikt te maken voor onze containers. Dat betekende dat de plek waar de containers uiteindelijk geplaatst zouden worden nog niet toegankelijk was. Daarom kozen we er voor om tijdelijk op het gebied van fase 2 te lossen en te bouwen. Zo zaten beide bouwteams elkaar niet in de weg. Dit verliep nagenoeg vlekkeloos. Ook waren de bouwers die met de grond bezig waren behulpzaam door op verzoek grond te egaliseren,. Hierdoor konden de containerleveringen zonder problemen de juiste plek bereiken.

Oorspronkelijke heftruck

De volgende dag arriveerde dan toch de eerder bestelde heftruck, die hoger kon reiken dan de ‘reserve heftruck’. Nu konden we snel meerdere vrachten lossen. 

De dagen daarna kwamen er constant nieuwe container leveringen aan vanuit Nederland, verzorgd door onze vaste transporteur De Roos. Deze konden zonder veel problemen door ons bouwteam worden afgeladen, waarna ze de self storage containers snel konden opbouwen.

Laatste fase
Nadat alle containers op hun plaats stonden restte ons nog de nodige kleine schades te verhelpen. Nu alles naar tevredenheid van de opdrachtgever is afgehandeld kunnen we het park definitief opleveren. Op naar de volgende!

Meer informatie over onze Z-Boxen?