Is lid worden van een branchevereniging nodig?

“Ik ben nu ruim een jaar werkzaam bij Universal Storage Containers Europa. Het afgelopen jaar heb ik mij flink verdiept in de self storage branche en de verhuisbranche. Ik hoor ontzettend vaak van self storage ondernemers dat ze niet bij een branchevereniging willen omdat het ze alleen maar geld kost. Dat kan ik begrijpen, want er zijn goede alternatieven.”

LinkedIn netwerk

“Online is met een lage of zelfs zonder investering veel mogelijk.  Ik heb een redelijk (online) netwerk opgebouwd d.m.v. LinkedIn. Veel van mijn connecties uit bovenstaande branches komen uit LinkedIn-groepen als ‘Self-Storage’. Hier kan iedereen lid van worden. Ondernemers delen hier hun succesverhalen of stellen vragen aan de groep over alles wat maar met self storage te maken heeft. Kortom, een groep waar u ideeën uit kunt halen maar die self storage ondernemers ook met elkaar verbindt.

Dit soort contacten is goed te vergelijken met een branchevereniging, alleen ben je daar al snel duizenden euro’s per jaar aan kwijt. Er zijn alleen geen beurzen en er is geen offline contact. Toch zijn er steeds meer partijen die online evenementen organiseren, zeker in deze tijd. Denk bijvoorbeeld aan Jim Ross en zijn evenement ‘The Self-Storage Summit’. Dit vond ik een erg waardevol evenement en bovendien was het gratis live te volgen, betaling was enkel nodig als u het evenement later terug wilde kijken. Ik nodig u dus graag uit voor de groepen waar ik bij aangesloten ben. Benader me hier gerust over via LinkedIn! Wist u trouwens dat 60% van de aanvragen voor opslagruimte binnen komen via de website of de socialmedia-kanalen? Hoe meer online presence uw bedrijf heeft, des te beter!”

Online beurs FEDESSA

“FEDESSA, de overkoepelende Europese branchevereniging organiseert een online beurs op 6 en 7 oktober. USC zal hier uiteraard als sponsor een steentje aan bijdragen. Ik ben ontzettend benieuwd hoe FEDESSA zich online gaat presenteren, aangezien ze hier geen ervaring mee hebben. Ik kijk dus uit naar deze ’online tradeshow’, maar vooral ook naar de reacties van de deelnemers. Hoeveel deelnemers zullen er zijn, in vergelijking met de fysieke beurs van 2019 in Londen? Gelukkig zit er ook weer een ‘ouderwetse’ beurs van de FEDESSA aan te komen in oktober 2021. Deze zal plaatsvinden in Portugal, uiteraard zullen wij hier ook bij zijn als trotse sponsor! Zien we u daar ook?”