BAR Conferentie en Eurogroup oplevering

Interview met Nicola van The Hive

In onze laatste klant highlight interviewden we Nicola Lobley, vestigingsmanager bij het Engelse The Hive Self Storage. Dit bedrijf heeft onlangs voor de tweede keer opslagcontainers in hun bedrijfskleur besteld.

Even voorstellen: Nicola en The Hive

The Hive is 14 jaar geleden opgericht in Retford en heeft een tweede locatie geopend in Gainsborough. Nicola werkt al voor The Hive sinds de opening in 2010. Zij is de vestigingsmanager van beide opslaglocaties. In totaal heeft The Hive bijna 300 opslagruimtes, variërend van binnenopslag tot zeecontainers en garages met druppelladers.

Een blik op de Engelse self storage markt

“Er is een enorme verandering geweest, vooral in ons afgelegen gebied,” vertelt Nicola. “Toen we begonnen, was self storage hier nog niet echt iets. We waren waarschijnlijk de enige containerlocatie in de buurt. Sindsdien is er veel concurrentie bijgekomen.” Ondanks deze toename in concurrentie maakt Nicola zich geen zorgen over het verlies van klanten. De algemene kennis van self storage onder de mensen wordt steeds groter, licht ze toe. “Mensen begrijpen nu veel meer de voordelen van self storage dan 14 jaar geleden.”

Verschillende oplossingen integreren

Drie jaar geleden werd er een nieuw kantoorgebouw gebouwd, met een vrije tweede verdieping. Oorspronkelijk was deze gepland voor de verhuur van vergaderzalen, maar het plan veranderde. “We besloten om daar een aantal binnen opslagunits neer te zetten”. De units zijn niet groot, maar sommige klanten zijn echt geïnteresseerd in binnen self storage. Dit breidt de mix van aangeboden opslagoplossingen uit.

Werken met Universal Storage Containers

Op de FEDESSA in 2022 in Portugal kwamen onze eigen Maarten en Jan-Hein in contact met Tim Shuldham, directeur van The Hive. Nicola vat het vervolgtraject samen: “Het hele traject is enorm positief geweest, vanaf het gesprek met jullie op de conferentie tot het ontvangen van offertes en informatie. Jullie hebben de locatiebezoeken en de levering gedaan, en zelfs de after sales waarvan ik echt onder de indruk ben.”

Waarom kiezen voor containers van USC

“We waren op zoek naar een nieuw product. Iedereen doet zeecontainers, maar wij wilden meer variatie en flexibiliteit voor onze klanten. Daarom hebben we de volledig geïsoleerde units van USC bekeken. Ze zijn snel op locatie op te zetten en we kunnen ze makkelijk verplaatsen nadat ze gebouwd zijn. Al deze dingen waren interessant voor ons om eens te proberen en het afgelopen jaar is duidelijk gebleken dat onze klanten ook geïnteresseerd zijn in de units met isolatie”.

De impact van de buitencontainers van USC

Nicola legt uit dat sommige klanten een negatief beeld hebben van zeecontainers, wat moeilijk te veranderen is. “Het is leuk om met ze naar buiten te gaan en een van de USC units te laten zien. Ze zijn anders, ze voelen anders aan als je naar binnen loopt. Je voelt het resultaat van de isolatie in levende lijve terwijl je staat te praten en het ziet er heel anders uit.”

Nicola denkt dat ze een nieuw type klant hebben aangetrokken. “In het begin was ik een beetje bezorgd of mensen meer zouden willen betalen voor deze containers, aangezien we in een landelijk gebied wonen. We proberen mensen te leren dat er verschillende niveaus van self storage zijn en verschillende manieren om spullen op te slaan. De containers worden ontzettend goed ontvangen!”

Extra voordelen van USC containers

Nicola legt tevreden uit dat sinds de eerste levering van de USC containers, iets meer dan een jaar geleden, de meeste klanten in de units gebleven zijn. “De algemene opmerkingen die we van klanten horen zijn dat ze erg comfortabel en gemakkelijk te bedienen zijn.”

Vanuit operationeel oogpunt voegt ze daaraan toe: “Het is erg prettig om ze te kunnen verplaatsen waar dat nodig is. Daarnaast zijn ze zeer gemakkelijk schoon te maken, zowel van binnen als van buiten, wat erg handig is nadat bijvoorbeeld vaklui de containers hebben gebruikt.”

Tip voor andere storage exploitanten

Als laatste vragen we of Nicola nog een tip heeft voor andere storage exploitanten. The Hive nodigt haar klanten graag uit om de locatie te komen bekijken en Nicola laat nieuwe klanten het liefst eerst de USC units zien. “Op die manier zien ze de mooie, schone geïsoleerde units. Daarna werk ik verder naar beneden. Laat de klant ook meedenken met hoeveel waarde ze denken te willen opslaan en meebeslissen waar ze hun spullen willen neerzetten. En vertel natuurlijk ook over de voordelen van het opslaan in containers van USC.”

Meer informatie over onze Z-Boxen?