De Opslagconcurrent Self Storage Park Bouw Project

Huizen hebben geen kelders meer

Vooroorlogse woningen en huizen die zijn gebouwd in de jaren 50, 60 en 70 hebben nog vaak een volwassen kelderverdieping onder de hele oppervlakte van het huis. Wanneer je de trap afdaalde, merkte je direct het verschil in temperatuur met de rest van de woning. Een prima opslagruimte. Nieuwbouwhuizen hebben geen kelders meer, terwijl de behoefte aan opslagruimte alleen maar groeit.

Omdat in kelders vaak een constante, lage temperatuur heerste, was het destijds de ideale plek om bederfelijk voedsel voor langere tijd op te slaan. Bovendien konden de relatief grote gezinnen in die tijd de extra bergruimte goed gebruiken. Met de komst van de koelkast en vriezer werd een kelderruimte steeds vaker overbodig. Daarbij zorgden kelders met niet goed geïmpregneerde muren vaak voor ongewenste vochtproblemen op de bovengelegen verdieping.

Nieuwbouw zonder complete kelderverdieping is natuurlijk een stuk goedkoper. De meerprijs voor een complete kelder is gemiddeld 20 tot 30.000 euro. In het waterrijke Nederland ligt een kelder immers al snel op grondwaterniveau. Er is een relatief dure constructie nodig om te voorkomen dat deze gaat ‘drijven’. Tegenwoordig is er dus hooguit een vaak nogal vochtige, lage kruipruimte onder de meeste huizen te vinden. Geen ideale plek om spullen op te bergen.

Opslagbehoefte stijgt
Toch is de behoefte aan extra opslagruimte zeker niet minder geworden. Met het stijgen van de welvaart hebben we met z’n allen steeds meer spullen gekregen. Die hebben we lang niet elke dag nodig. Dus daar zoeken we graag een veilige en droge opslagplek voor waar het niet in de weg ligt. Sinds de COVID-19 pandemie, met veel meer thuiswerken tot gevolg, is die opslagbehoefte alleen maar verder gegroeid.

Alle reden dus voor storage bedrijven om actief in te spelen op die nog steeds groeiende opslagbehoefte. Dergelijke vraag naar opslag noemen wij intern ook wel een opslagbehoefte met een permanent karakter. De klant heeft voor onbepaalde tijd behoefte aan opslagruimte, omdat de schuur, garage of kelder simpelweg niet aanwezig is. 

Laat potentiële klanten weten dat u begrijpt in welke situatie ze zitten. En dat ze hun spullen makkelijk veilig, droog en tegen een heel redelijke prijs bij u kunnen opslaan. En er natuurlijk bij kunnen wanneer ze daar behoefte aan hebben.

De Opslagconcurrent Self Storage Park Bouw Project

Contact
Wilt u ook inspelen op de groeiende self storage markt? Uw opslagcapaciteit snel uitbreiden of heeft u een eigen terrein dat geschikt is voor self storage? Laat het ons weten. Dan maken we samen een plan.

Jan-Hein Streppel

Meer informatie over onze Z-Boxen?