De Opslagconcurrent Self Storage Park Bouw Project
Hoe houdt u uw website up-to-date? Deel 2

Scoor uw self storage website nog steeds goed bij de zoekmachines en worden bezoekers klanten? Mooi, toch is regelmatig onderhoud belangrijk. Periodieke software updates en het regelmatig plaatsen van nieuwe content zijn bijvoorbeeld een must.

Software updates
Werk regelmatig de back-end van uw self storage website bij. Zo zorgt u ervoor dat deze soepel interacteert met de meest recente software. Hiermee voorkomt u mogelijke crashes en werkt u zo veilig mogelijk. Laat u uw site hosten door een professionele partij? Dan worden er waarschijnlijk regelmatig updates voor u gemaakt. Hetzelfde geldt als u een op WordPress gebaseerde site heeft. Host u zelf en bent u verantwoordelijk voor alle updates? Zorg er dan voor dat de volgende items tenminste om de twee weken worden vernieuwd: WordPress-kern en plug-ins en de server softwarepakketten.

Inhoud
Het doorlopend vernieuwen van de inhoud van uw self storage website is een proces van langere duur. Het kan maanden duren voordat nieuwe content volledig wordt begrepen door Google en andere zoekmachines. Toch moet het wel gebeuren. In feite zijn SEO en content nauw met elkaar verbonden. Content bevat namelijk verschillende cruciale SEO-elementen. Deze spelen een rol in het rankingproces van zoekmachines. Denk aan header-tags, trefwoorden, title-tags en metabeschrijvingen.

Verder is content het element dat uw website betekenis en inhoud geeft. Een goed ontwerp helpt bij de gebruikerservaring, maar de inhoud verbindt dat ontwerp met uw merkboodschap. Teksten moeten niet alleen goed geschreven zijn. Ze moeten ook geoptimaliseerd zijn met de door u gekozen zoekwoorden.

Zoekwoorden
Begin met het toevoegen van extra zoekwoorden en het uitvoeren van een concurrentieanalyse om nieuwe zoekwoordstrategieën te identificeren. In het ideale geval wilt u teksten op uw site publiceren die al zijn geoptimaliseerd. Toch is het verstandig om regelmatig te kijken of er verbeteringen mogelijk zijn.

U kunt uw self storage-content natuurlijk zelf controleren. Maar misschien vindt u het handiger om een ​​programma als PageOptimizer Pro te gebruiken. Dat controleert snel uw webpagina’s en biedt suggesties op basis van concurrerende sites. Houd er rekening mee dat dit programma slechts een algoritme is. Volg de aanbevelingen alleen op zolang ze passen binnen de look en feel van uw eigen website. Anders is er eerder sprake van een negatief effect.

Concurrentieanalyse
Het uitvoeren van een concurrentieanalyse is een geweldige manier om website zoekwoorden te vinden die uw concurrenten gebruiken. Met marketingtools als Semrush kun je deze data eenvoudig terugvinden. Scoort de concurrentie in de omgeving goed op ‘klimaatgestuurde self-storage units’? Dan is het in uw belang om op uw site teksten te plaatsen waarin dit onderwerp voorkomt.
Concurrentieanalyses bieden u ook de mogelijkheid om te kijken naar ontwerpelementen die andere bedrijven op hun websites gebruiken. U kunt dan overwegen of ze de gebruikerservaring en uw eigen site ook kunnen verbeteren.

Een stap verder
Het is belangrijk om uw self storage website op alle fronten te onderhouden. Maar u kunt uw updates naar een hoger niveau tillen door up-to-date te blijven met het nieuwste algoritme van Google. Niet elk algoritme is direct van toepassing is op uw bedrijf. Sommige kunnen u echter inspireren om de lay-out of pagina’s te wijzigen om de gebruikerservaring te verbeteren. De analyses van uw site kunnen ook waardevolle inzichten opleveren over pagina’s die moeten worden aangepast.

Uitbesteden
Het up-to-date houden van uw website is een flinke klus, maar wel noodzakelijk. Dit om te voorkomen dat u kwetsbaar wordt voor hackers of andere onbevoegden. Doet u niets, dan daalt u onherroepelijk in de ranking van zoekmachines. Als u dit werk niet zelf wilt doen maar liever uitbesteedt, overweeg dan een freelancer in te huren die goed is in web-, SEO- en contentbeheer, of een professioneel digitaal marketingbureau.

Welke optie u ook kiest, het updaten van een self storage website is niet alleen belangrijk om een ​​prettige gebruikservaring voor klanten te creëren. Het zorgt er ook voor dat uw bedrijf kan blijven groeien en bloeien.

Kara Johnson |  Inside Self storage

Meer informatie over onze Z-Boxen?