De Opslagconcurrent Self Storage Park Bouw Project

Waarom is self storage zo populair?

De self storage wereld kent een geheel eigen dynamiek. En de markt groeit nog steeds. Kijk naar de als paddenstoelen uit de grond schietende nieuwe opslaglocaties. Self storage van goederen, al dan niet tijdelijk, lijkt voor steeds meer mensen heel normaal te worden. Waarom is dat zo en wat kun je er mee?

Vaker thuiswerken

Een trend die door COVID-19 is versneld. Ook nu de pandemie enigszins op z’n retour is, valt niet te verwachten dat iedereen weer volledig op locatie gaat werken. Veel bedrijven hebben immers een gedeelte van hun kantoorfaciliteiten afgestoten. Thuiswerken blijft dus. Dat betekent dat mensen in hun eigen huis permanent ruimtes moeten inrichten voor één of meerdere werkplekken. En ruimte vrijmaken, betekent self storage regelen. Consumenten gaan op zoek naar mogelijkheden. Self storage bedrijven kunnen hier slim op inspelen.

De Opslagconcurrent Self Storage Park Bouw Project

Langer thuiswonen

De woningmarkt zit in ons land volledig op slot. Er is een chronisch tekort aan woonruimte en de prijzen van huizen die wel op de markt komen zijn astronomisch. Op korte termijn zal aan deze situatie bar weinig veranderen. Voor veel gezinnen betekent dat dat studerende kinderen voorlopig niet op kamers kunnen gaan wonen. Of dat werkende gezinsleden geen huis kunnen kopen. De schaarse ruimte in huis moet dus met meer mensen worden gedeeld. Het gevolg is dat spullen die niet vaak worden gebruikt, thuis wel in de weg liggen. Wegdoen is geen optie, dus komt self storage in beeld.

De Opslagconcurrent Self Storage Park Bouw Project

Dat betekent dat de klant op zoek gaat naar opslagfaciliteiten in de buurt. De tijd dat klanten langs diverse storage bedrijven reden om daar rond te kijken of de locatie hen bevalt, is wel voorbij. Men zoekt dat tegenwoordig allemaal achter de computer of met de telefoon uit.

Onze tips:

  •  Speel met je communicatie in op klanten die, vaak voor het eerst, self storage zoeken.
  •  Zorg dat de website met uitgebreide uitleg, professionele fotografie en videopresentaties een goed beeld geeft van wat self storage inhoudt.
  •  Benadruk dat self storage veilig en schoon is en dat klanten altijd bij hun eigen spullen kunnen.
  • Zorg dat de klant zich volledig online kan identificeren, opslagruimte boeken en betalen.
  • Verlaag de drempel en haal nieuwe klanten binnen met aantrekkelijke, tijdelijk lopende kortingsacties.
    Meer informatie over onze Z-Boxen?