De Opslagconcurrent Self Storage Park Bouw Project

FEDESSA Conference & Trade Show 2023

Van 24 tot en met 26 oktober vond de jaarlijkse FEDESSA Conference & Trade show plaats, dit keer in Rotterdam. Dit is dé beurs voor alle organisaties en bedrijven binnen de self storage sector. Voorafgaand aan de beurs hebben wij samen met de FEDESSA een geslaagde tour naar één van onze gewaardeerde klanten, Storage Zeeland. Opvolgend aan de tour is er (bijna traditioneel inmiddels) een openingsfeest georganiseerd in het Maritiem Museum te Rotterdam.

USC FEDESSA site tour

Op dinsdag 24 oktober vertrok onze touringcar met bijna 50 mensen naar Storage Zeeland in het mooie Zierikzee. Dit park is bijna 2 jaar geleden gebouwd, zonder te worden gehinderd door bestaande opstellingen, bebouwing of regels. Dit park kon dus vanaf scratch als containerpark worden ontworpen. De opstelling is dus optimaal.

De route naar Zierikzee is indrukwekkend en in veel opzichten typisch Nederlands. Allereerst de haven van Rotterdam, vervolgens over de Deltawerken en een aanzienlijk deel van de rit bevond zich onder zeeniveau. Voor een internationaal gezelschap is dit iedere keer weer even wennen. Bij Storage Zeeland werden wij hartelijk ontvangen door Martin en Jascha met warme koffie en lekkere Zeeuwse Bolussen. Er was veel belangstelling voor de containers en ook was er een algehele bewondering voor het nette opslagpark.

Op de terugweg organiseerden we een kleine kaas en wijnproeverij. Nederland staat natuurlijk bekend om zijn kazen, dus het sprak voor zich dat we hier iets van moesten delen met het gezelschap. Samen met kaashandel de Brink uit Deventer hebben we zes lekkere kazen uitgezocht die goed bij de rode en witte wijn passen. De witte wijn kwam van de Apostelhoeve wijngaarden in Maastricht, een Nederlandse wijn dus. Als rode wijn is er gekozen voor eentje uit Spanje uit de befaamde Rioja streek. De gehele proeverij viel erg in de smaak. Eenmaal terug in Rotterdam waren we precies op tijd voor ons openingsfeest in het Maritiem Museum.

USC FEDESSA opening party

Met ruim 160 aanwezigen was het openingsfeest enorm geslaagd. Mensen genoten van de hapjes en drankjes en de locatie viel erg in de smaak. Het Maritiem Museum past goed bij Rotterdam, een echte havenstad. Buiten hadden wij een demo Z-Box staan die ook veel bekijks trok. Dit was een ideale mogelijkheid om onze mooie geïsoleerde en geventileerde containers te laten zien aan geïnteresseerde aanwezigen. Na een gezellige avond was het de volgende ochtend vroeg op om echt met de beurs te beginnen.

Op de beursvloer

Onze booth bevond zich op een uitstekende plek, goed bereikbaar vanaf de beide ingangen en recht voor de conferentie zaal. Aangezien de beurs dit jaar in Rotterdam was konden we groots uitpakken. Meerdere busjes zijn hiervoor ingezet. De booth was het resultaat van een zorgvuldig nagebouwde 3D opstelling, die we in onze eigenhal reeds hadden fijngeslepen.
Onze 3D printer heeft de afgelopen maanden overuren gemaakt, met als resultaat een levensechte maquette waarmee live een storage park kon worden samengesteld. Een betere manier om een storage park uit te beelden is er bijna niet.

Daarnaast hebben we niet stilgezeten op het gebied van duurzaamheid en innovatie. Om te profiteren van de lege ruimte bovenop de containers, kunnen we door onze lichtgewicht maatwerk constructie zes zonnepanelen per container plaatsen. Dit betekent dat de opbrengst per m2 kan worden gemaximaliseerd, gecombineerd met het uitdragen van een duurzaam imago. Ook heeft ons team een tweede verdieping van Z-Boxes ontwikkeld. Dankzij onze op maat gemaakte trappen en bruggen is de bovenverdieping 24/7 toegankelijk voor de eindgebruiker. Alle technische oplossingen worden gemonteerd op bestaande schroefgaten in de container, zodat elke container volledig intact blijft. Met deze oplossing garanderen we de restwaarde van de containers.
Al met al was het een erg geslaagde show, we hebben met veel mensen kunnen praten en onszelf goed kunnen presenteren.

Hartelijk bedankt voor alle interesse, en graag tot ziens!

Meer informatie over onze Z-Boxen?