Eerste online beurs FEDESSA was een bijzondere editie

Op 6 en 7 oktober jl. vond de eerste online beurs van de Federation of European Self Storage Associations (FEDESSA) plaats. Normaliter organiseert de FEDESSA jaarlijks een beurs, elk jaar in een ander land. Vorig jaar waren we samen met onze Amerikaanse collega’s te vinden op de beurs in Londen. Dit jaar zou de beurs plaatsvinden in Lissabon, maar deze is uitgesteld tot 2021.

Mark Elsendoorn accountmanager

Round Table/Specialist Session

Wij zijn ieder jaar aanwezig op de beurs als sponsor en exposant, ook op de eerste online variant van de beurs. Wat hield dit voor ons in? Wij hadden op beide dagen een zogenoemde ‘’Round Table/Specialist Session’’ met als onderwerp: ‘’Added value of Container Storage Near a Building’’. Oftewel de toegevoegde waarde van containeropslag naast een gebouw. Uiteraard zijn wij de aangewezen personen om u te vertellen waarom container storage waarde toevoegt aan uw opslagbedrijf. Met meer dan 140.000 verkochte containers in alleen al de V.S. en Canada mogen we ons dan ook experts in container storage noemen.

Rondleiding Storage Park

Hoe zo’n ‘’Round Table/Specialist Session’’ eruit ziet? Mijn collega Maarten stond buiten voor ons Storage Park in Deventer bij Salland Storage voor de camera. Ik zat zelf op mijn kantoor voor de webcam en regelde achtergrondzaken tijdens de webinar en beantwoordde vragen samen met Maarten. Men had veel vragen over ons Storage Park, daarom liep Maarten met zijn webcam over het terrein en liet alle hoeken van ons Storage Park zien. De enthousiaste reacties waren erg leuk om te horen, en we hebben er weer een aantal interessante nieuwe contacten aan overgehouden.

Op de beurs werd gesproken over onderwerpen als; Google advertising, offline marketing, klantloyaliteit, social media, prijsbepaling, groei, beveiliging, de economische gevolgen van COVID-19 en het jaarlijkse verslag over de staat van de Europese self storage industrie. De spreker die mij het meeste bij is gebleven is degene die zelf naar mijn weten geen affiniteit heeft met self storage, namelijk: Clive Woodward, een nationale rugbyheld in het Verenigd Koninkrijk.

Winnende teams

Clive had het over hoe de zakenwereld kan leren van goed presterende sportteams. Zijn vergelijkingen tussen de rugbyspelers in het team waar hij de coach van was en de medewerkers onder een manager in een willekeurig bedrijf spraken mij erg aan. Clive benadrukte dat elk goed presterend team bestaat uit goed presterende individuen. Een team is pas een winnend team als elk individu elke dag het beste uit zichzelf haalt.
Hier kan ik mij, als iemand met een sales achtergrond, ontzettend goed in vinden. Voordat bij ons een opdracht helemaal is uitgevoerd is het hele team ermee bezig geweest. Ieders kwaliteiten worden maximaal benut en wanneer iemand ergens niet uit komt, staat er altijd een collega klaar om bij te springen.

Volgend jaar staan we hopelijk weer ‘gewoon’ op de beurs in Lissabon om in levende lijve al jullie vragen te beantwoorden en tijdens de de netwerkbijeenkomsten gezellig even bij te praten. Wij kijken er in ieder geval naar uit.

Niet aanwezig tijdens de beurs maar wel nieuwsgierig naar ons Storage Park en alle mogelijkheden die dat u kan bieden? Maak snel een afspraak.

Mark Elsendoorn, accountmanager