De Opslagconcurrent Self Storage Park Bouw Project

Britten slaan steeds meer spullen op

De Britten hebben inmiddels genoeg spullen opgeslagen om Buckingham Palace meer dan zestig keer te vullen. Gebrek aan geschikte en betaalbare woonruimte, de aanhoudende koopdrift en het lastig vinden om afstand te doen van ongebruikte spullen, hebben ervoor gezorgd dat de self storage business dit jaar waarschijnlijk meer dan £ 1 miljard pond per jaar zal omzetten..

Het huren van een self storage unit blijkt op termijn goedkoper te zijn dan het huren of kopen van een groter huis. Daarom schieten in de UK de self storage locaties als paddenstoelen uit de grond naast nieuwe woningbouwprojecten. Er zijn minstens 280 extra locaties gepland tot 2026, een stijging van meer dan 10%.

Dit alles blijkt uit een studie door het makelaarskantoor Cushman & Wakefield en de Self Storage Association UK. “Een toenemend deel van de mensen verblijft, uit vrije keuze of uit noodzaak, langer in een huurwoning”, zegt Philip Macauley van Cushman & Wakefield. “Self storage kan een waardevolle toevoeging zijn voor veel mensen, zeker als ze geen auto hebben.” Daarnaast profiteert de branche van de grote vlucht die online lopen heeft genomen. Wanneer de klanten er toch geen ruimte voor hebben, sturen ze het gekochte lang niet altijd retour maar brengen ze het naar de self storage unit.

Uit een enquête onder meer dan 1.800 klanten in het Verenigd Koninkrijk kwamen de meest voorkomende reden voor het gebruik van self storage naar voren:

 • gebrek aan ruimte thuis;
 • een verhuizing;
 • ingrijpende levensgebeurtenissen zoals een overlijden, verkrijgen van een erfenis of een echtscheiding;
 • een renovatie of verbouwing.

Plakkerig

De branche omschrijft haar product als “plakkerig” omdat de meeste nieuwe klanten denken dat ze de unit maar een paar maanden zullen gebruiken. Maar wanneer men eenmaal de ruimte heeft gevuld, kost het mentaal veel moeite om hem snel weer leeg te maken. “We kunnen moeilijk afstand doen van onze spullen”, zegt Chief Executive van Space Station, dat voor het eerst in 1997 een self storage locatie opende, nu veertien locaties beheert en er nog dertien op stapel heeft staan. “Dat sentiment is goed voor de sector.” Hij voegt eraan toe: “Niemand koopt spullen om voor het leven te bewaren. We kopen spullen en als we deze het beu zijn, kopen we weer wat nieuws. Opslagmogelijkheden zijn goed omdat het mensen aanmoedigt om dingen te bewaren en opnieuw te gebruiken, in plaats van ze gewoon weg te gooien en te vervangen.”

Self storage wordt dus steeds winstgevender. Big Yellow, met 108 winkels en qua vloeroppervlak de grootste exploitant van het VK, boekte in 2022 een winststijging van 30%. De inkomsten van de op een na grootste operator, Safestore, stegen in hetzelfde jaar met 14%. Nog een paar feiten uit het onderzoek van Cushman & Wakefield:

 • Een faciliteit van 500 units kan worden bediend door slechts vier personeelsleden.
 • Meer mensen zeggen dat ze vanwege de crisis in de kosten van levensonderhoud vaker gebruik hebben gemaakt van opslagruimte in plaats van minder.
 • De grootste gebruikersgroep is tussen de 55 en 64 jaar oud.
 • De meest voorkomende inkomensklasse is die tussen £ 21.000 en £ 31.000 (24.000 euro – 35.000 euro) per jaar.
 • Hoe hoger het inkomen, hoe lager de vraag naar self storage.
 • De helft van de klanten is alleenstaand, weduwnaar, woont apart of is gescheiden.
 • 65% van de huishoudelijke klanten gebruikt hun unit ongeveer twee jaar. Nog eens 16% heeft zijn unit al meer dan vijf jaar.

Bron: The Guardian

Meer informatie over onze Z-Boxen?