De Opslagconcurrent Self Storage Park Bouw Project

Z-Box geschikt maken voor fietsopslag

Een ouderencentrum in Breda was op zoek naar een nieuwe en veilige opstelplek voor fietsen. Wij bedachten voor hen een oplossing door slim gebruik te maken van de mogelijkheden van onze multifunctionele opslagcontainer.

Voornaamste uitgangspunt was dat de opslagcontainers gedurende het gebruik als fietsenstalling geen blijvende schade zouden oplopen. Verschillende engineers, werkzaam bij de Deventer vestiging van USC, hebben hiervoor een passende oplossing bedacht.

Fietshouders

Allereerst werd er een houten plaat aangebracht tegen de onderkant van een van de lange wanden van de container. Voor de bevestiging werd er gebruik gemaakt van al bestaande gaten in de containerwand, hierin werden pluggen geplaatst. Tegen de houten plaat werden fietshouders geplaatst zodat gebruikers zo efficiënt mogelijk gebruik zouden maken van de bestaande ruimte. Bovendien blijven hiermee de fietsen makkelijk rechtop staan.

Omdat een opslagcontainer slechts 2,28 meter breed is was het zaak om de fietshouders in een hoek van 45 graden tegen de wand te plaatsen. In elke container is plaats voor tien fietsen naast elkaar. Aangezien de opdrachtgever 20 plekken wilde hebben, hadden we aan twee containers genoeg.

Elektra

Daarna werden er in de container contactpunten geïnstalleerd om elektrische fietsen te kunnen opladen. Daarbij werd er een LED-verlichting geïnstalleerd die werkt op een bewegingssensor, zodat er effectief goede verlichting aanwezig was, belangrijk voor de voornamelijk oudere gebruikers. De voedingskabel werd verwerkt in een bestaande opening tussen de dubbelwandige container zodat ook hier geen blijvende ingrepen aan de opslagcontainer nodig waren.

Ten slotte werd de entree van de container werd voorzien van een oprijplaat zodat de senioren gemakkelijk hun fiets naar binnen en weer naar buiten konden nemen.

Kortom: de gehele constructie binnen de container is dusdanig ontworpen dat deze na afloop weer volledig kan worden verwijderd. Er is dus geen sprake van restschade.

Meer informatie over onze Z-Boxen?