Van leegstand naar renderend storage park

Het is inmiddels algemeen erkend dat Nederland te veel vierkante meters aan autoshowroom heeft. De automotive industrie gaat de komende jaren sterk veranderen. Dealerbedrijven fuseren of worden opgeslokt door grotere concurrenten of zelfs de importeur. Mooie, goed geïsoleerde panden komen leeg te staan. Hier liggen dus kansen.

Hier tegenover staat dat de vraag naar opslagruimte al jaren sterk stijgt. De verwachting is dat dit nog maar het begin is. Nederland loopt immers een factor zeven achter op de V.S. Niet iedereen zal het eens zijn met deze stelling, maar toch volgt Europa de Amerikaanse storage trends meestal vrij nauwgezet.

Nu is een goed gelegen voormalig autobedrijf vaak wel weer te verhuren. Veel retailgeorienteerde aanbieders zoals keukendealers, zijn namelijk op zoek naar mooie, goed bereikbare locaties. Zij hebben alleen geen belang bij het enorme buitenterrein dat vaak verbonden is aan dit soort voormalige autobedrijven.

Storagepark als oplossing

Het realiseren van een storagepark met onze opslagcontainers is dan een mooie (tussen) oplossing. Momenteel zijn wij bezig met de conversie van een voormalig autobedrijf. Het pand wordt gerenoveerd en krijgt een herbestemming. Mogelijk wordt dat self storage, of toch iets anders. Het buitenterrein wordt in elk geval geconverteerd tot storage park.

Wij bieden hiervoor een totaalmodel aan. Niet alleen de containers kunnen worden geleverd, maar ook het ontwerp, eventueel contact met de gemeente en meer. Ook na plaatsing hebben we nog een breed scala aan diensten in de aanbieding. Marketingkracht, een reserveringssysteem, huurovereenkomsten, alles is aanwezig om ondernemers een vliegende start van het park te laten maken.

Op deze manier kan een leegstaand pand weer aansluiten op een veranderende klantbehoefte en ontstaat er een duurzame en kansrijke voortzetting op de oude locatie.

Meer weten? Neem dan contact met mij op.

Maarten Streppel