+31570756035 [email protected]
De-Opslagconcurrent-Self-Storage-Park-Bouw-Project

USC goes to Scandinavia!

Primeur: we zijn er trots op om te kunnen meedelen dat we dit najaar grote opslagparken in Zweden en Noorwegen gaan realiseren. Het is de eerste keer dat we in Scandinavië aan de slag gaan, maar wat ons betreft zal het hier zeker niet bij blijven! Onze Z-Boxen zijn immers ontworpen om de meest extreme weersomstandigheden het hoofd te kunnen bieden.

Meer over onze nieuwe projecten

In de noordelijke Europese landen is de huur van externe opslagruimte de gewoonste zaak van de wereld. De bevolking is grotendeels geconcentreerd rondom stedelijke gebieden, waar de ruimte, anders dan in de rest van Scandinavië, behoorlijk schaars is. In Zweden is het heel gebruikelijk om tijdens de lange, koude winters een ander interieur te gebruiken of zelfs een compleet andere woning te betrekken als tijdens de zomerperiode. Deze gewoonte staat garant voor een permanente, grote behoefte aan opslagruimtes.

De-Opslagconcurrent-Self-Storage-Park-Bouw-Project

Noorwegen en Zweden

Het verheugt ons enorm dat wij, om in deze behoefte te kunnen voorzien, in het najaar enkele mooie projecten mogen realiseren in Scandinavië. Allereerst verrijst er eind deze maand een containerpark in Bergen, Noorwegen. Later dit jaar gaan we een opslagpark bouwen nabij Stockholm, de hoofdstad van Zweden. Dit park bestaat uit opslagcontainers die volledig geïsoleerd en geventileerd zijn,. Uiteraard zijn onze containers met gemak in staat om de strenge Zweedse winters te doorstaan.

Weer- en windbestendig

USC heeft met dank aan het realiseren van opslaglocaties in Alaska en Canada, ruime ervaring met opslag in koude regio’s. Trouwens, ook de ‘on-Hollandse’ winter van 2021 hebben onze containers probleemloos doorstaan. Het hanteren van ongeschreven opslagregels als ‘droog erin betekent droog eruit’ helpt dan uiteraard wel.

De-Opslagconcurrent-Self-Storage-Park-Bouw-Project

Logistiek

Het zal niet verbazen; het gaat hier om een grote en ingewikkelde logistieke operatie. De opslagunits voor Noorwegen bevinden zich momenteel op zee. De verwachte aankomst is in de derde week van september. Na een kort pre-assemblageproces in Deventer gaan ze door naar Noorwegen. De opslagunits voor Zweden zijn in productie. Daarna volgt de verscheping naar Nederland. Hier vindt eerst de pre-assemblage plaats, waarna onze partner De Roos Transport de containers naar Zweden zal transporteren. Ons bouwteam ter plaatse zal zorgdragen voor de juiste assemblage van de Z-Boxen.

Wij zullen onze lezers de komende periode uitgebreid op de hoogte houden van de voortgang van deze mooie projecten. 

Meer informatie over onze Z-Boxen?