De Opslagconcurrent Self Storage Park Bouw Project

Movers & Storers show en NationalBox 2023

Wij willen graag doorgroeien in twee voor ons nieuwe markten, de verhuismarkt in het Verenigd Koninkrijk en de opslagmarkt in Frankrijk. Eind november waren wij daarom aanwezig op de Movers & Storers show in Stoneleigh, Engeland en de NationalBox in Parijs. Naast deze shows hebben wij nu ook lokale stock in het Verenigd Koninkrijk en taalhulp in Frankrijk om de lokale klant maximaal te kunnen faciliteren. Seth vertelt graag zijn ervaringen van de Engelse show.

Movers & Storers – Het opzetten

Seth nam op zondagavond de boot vanaf Hoek van Holland om maandagochtend op tijd in Engeland te zijn. Maandagochtend was het nog goed drie uur reizen vanaf Harwich om bij de NAEC in Stoneleigh te komen. Stoneleigh is een klein plaatsje tussen Coventry en Warwick in, ten Oosten van Birmingham.

Seth: ”Één van onze Z-Boxen werd al vroeg op de booth geplaatst, de rest van het opzetten kon pas om 14:00 beginnen. Naast onze container hebben wij een tent geplaatst met een banner om de zichtbaarheid te vergroten. Tevens hebben wij weer onze LED banners gebruikt, die altijd erg opvallen. Het belangrijkste is natuurlijk onze container op de beursstand zelf. Interessant, omdat de bezoekers de kwaliteit van onze container meteen kunnen ervaren.”

Movers & Storers – Self storage onder de verhuizers

De Movers & Storers show is een interessante show, aangezien deze de verhuis business met de opslag business combineert. In Engeland zijn veel verhuisbedrijven bekend met self storage. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld Nederland. Sommige verhuizers verhuren opslag naast het verhuizen, andere verhuizers gebruiken de opslag als tijdelijke opslag voor de verhuis klanten. Zeecontainers zijn erg gebruikelijk in de Engelse opslagmarkt omdat er van oudsher een overschot aan zeecontainers in het Verenigd Koninkrijk is. Het probleem met zeecontainers is echter het gebrek aan isolatie, wat veelal voor condens zorgt. Op sommige dagen is de binnentemperatuur van een zeecontainer ‘s ochtends 2 graden, maar rond het middaguur 25 graden (in de zon). Uiteindelijk regent het opgebouwde vocht binnen in de container dan van het plafond.

Helemaal in een land als Engeland met het sterk wisselende klimaat is dit niet handig voor de inboedel van je klanten. Met onze geïsoleerde Z-Box hebben we geen enkel last van dit probleem.

Voorraad in Engeland

Veel bezoekers waren positief over de kwaliteit van onze containers. Helemaal met de isolatie, ventilatie en de mogelijkheid om makkelijk compartimenten te maken is het de ideale keus voor naast je verhuis business. Ook beschikken wij sinds dit jaar over een aparte Engelse voorraad bij onze partner Secure Stores in Felixstowe. We kunnen dus snel leveren.

Movers & Storers – Afbreken en naar huis

Het afbreken ging erg vlot. Rond half vier konden wij hiermee beginnen en om half zes zaten wij weer in een volgeladen auto. Na nog met zijn drieën gedineerd te hebben konden we weer terugrijden naar Harwich om zo de nachtboot te halen. Zo waren we donderdagochtend weer veilig in Nederland om verder te gaan met de gebruikelijke werkzaamheden.

NationalBox

Maarten was in Parijs op de bijeenkomst van NationalBox. Met een groot aantal leden is dit een enthousiast samenwerkingsverband tussen Franse opslagbedrijven, met als focus de nationale Franse opslagmarkt. Het is altijd weer even wennen om in het Frans te overleggen, maar gaandeweg de dag gaat het steeds makkelijker. Misschien toch maar een tweedaags evenement volgend jaar?

Naast deze twee shows was ons bouwteam op Mallorca voor Planet Space bezig met een renovatieproject. Hier vertellen we in de volgende nieuwsbrief meer over.

Meer informatie over onze Z-Boxen?