Geen beurzen meer, wat nu?

Inmiddels is bekend dat alle beurzen en bijeenkomsten waarop storage centraal staat voor de rest van dit jaar zijn afgeblazen. Misschien gaan ze in 2021 wel door, dat is op dit moment nog volstrekt onduidelijk. Maar er zijn ook partijen die zich afvragen of dit soort bijeenkomsten überhaupt nog wel zin hebben, dus feitelijk praat men dan over een totale afschaffing van dit soort evenementen.

Het (tijdelijke) wegvallen van deze beurzen is voor echter ons een flinke domper. USC is sponsor van veel brancheverenigingen en mag om die reden als buitengewoon lid deelnemen aan dit soort evenementen. In 2020 hadden we onze aanwezigheid gepland op evenementen in onder meer Rotterdam, Dublin, Milaan, Stockholm, Parijs en Lissabon. Stuk voor stuk kleine shows, maar met geïnteresseerde bezoekers die graag op dit soort plekken met gelijkgestemde branchegenoten in contact willen en kunnen komen. Er is immers veel informatie te halen. Zo worden er seminars gegeven, onderbouwde vooruitzichten en verwachtingen voor de storagemarkt gepresenteerd, maar ook tradeshows georganiseerd.

Maarten Streppel directie USC

Offline biedt meerwaarde

Voor ons geldt de stelregel; uit een beurs volgt nagenoeg altijd een bouwproject. Dit betekent dat het voor ons dus waarde heeft af te reizen naar dit soort beurzen. Hoe handig een livestream ook is in de corona-tijd, de grote opkomst bij dit soort ‘offline’ bijeenkomsten bewijst dat er domweg behoefte is aan deze manier van face-to-face zakendoen. Vakinhoudelijk, kleinschalig, een mooie locatie en relevante onderwerpen zijn toverwoorden voor een succesvolle bijeenkomst. Nadeel van dit soort beurzen is wel dat nieuwkomers zich door de kleinschaligheid buitengesloten zouden kunnen voelen. Maar voor ons wegen de voordelen zwaarder.

Wij kijken uit naar de periode waarop dit soort evenementen weer doorgang kan gaan vinden en hopen u dan weer te ontmoeten op één van deze showdagen. Tot dat moment zijn wij voor u online ook prima te vinden..

Maarten Streppel