USC Kerstgroet 2023 Jan Hein en Maarten Streppel

Eindejaarsgroet USC 2023

Het wordt bijna een beetje traditie zo, maar net als voorgaande jaren schrijf ik deze kerstgroet op weg naar Ierland. Deze trip met twee leveringen en een losse afspraak is mijn laatste vlucht voor 2023.

We kijken terug op een voor ons vruchtbaar jaar, maar voor de opslagmarkt in het algemeen een jaar van lichte afkoeling. Na enkele onstuimige, maar interessante corona jaren, gevolgd door de krapte van de oververhitte woningmarkt, was de markt een beetje gewend geraakt aan enorme groeicijfers. Dit jaar was de groei minder sterk en tezamen met de stijgende rente betekende het in ieder geval voor ons een ander sentiment dan de afgelopen jaren. Desalniettemin mochten we dit jaar fantastische projecten verzorgen.

Stabiele terugverdientijd van de Z-Box

Ondanks een lichte afkoeling bleven onze klanten in onze opslagcontainers investeren. Dit jaar overigens meer met eigen geld dan geleend geld zoals leasing. Door de sterk gestegen rente een logische keuze. Bovendien is de terugverdientijd onverminderd goed.

Verschillende bouwprojecten

Dit jaar hebben we leuke projecten gebouwd, geleverd en hersteld. We hebben u als lezer geprobeerd veelvuldig op de hoogte te houden zonder direct in een reisblog te willen veranderen. Feit is dat menig veerboot onze crew heeft mogen verwelkomen, zowel in de Nordics, Engeland, Ierland en onlangs Mallorca. We boffen gelukkig met een crew die niet snel zeeziek is. Het “geen zee te hoog” spreekwoord is op ons bouwteam gelukkig van toepassing.

In Italië is het vooral de bureaucratie die ons bezig houdt. De overheid weet niet precies wat ze aanmoeten met onze containers, wat klanten weerhoudt om te starten. Samen met de AISI, de Italiaanse self-storage branchevereniging, zijn we een project gestart om hier een best practice voor te maken die voor het hele land kan worden ingezet. Fantastisch om te zien hoe de organisatie onder leiding van Cesare Carcano zich inzet voor haar leden en voor vooruitgang in de markt.

Doorlooptijd van projecten

Wat dit jaar opviel, waren een aantal projecten die doorgang vonden na meerdere jaren van planning en overleg. De eerste gesprekken hierover ontstonden al in 2019. Hierna was het een lang traject van praktische zaken als financiering en vergunningen, maar ook twijfel speelt altijd een rol. Wij pogen hier een goede rol in te vervullen door iedereen te betrekken bij onze adviezen en klanten te blijven stimuleren om hun gevoel bij het traject te blijven uitspreken. Fantastisch als dit bij onze klant uiteindelijk voldoende vertrouwen geeft dat wij het containerpark na al die jaren alsnog mogen realiseren.

De FEDESSA, dit keer onze huisshow

Een ander hoogtepunt van 2023 was de Europese Fedessa Show in Rotterdam. Na onder andere Engeland, Frankrijk en Portugal was de keuze dit jaar op het mooie Nederland gevallen. Voor ons voelde dit extra bijzonder, eigenlijk als een soort thuiswedstrijd. Zo vaak krijgen wij immers ook niet 750 potentiële geïnteresseerden over de vloer. Naast de door ons verzorgde openingsparty in het Maritiem Museum hebben we ook een gezellige site tour naar Zierikzee georganiseerd, waar Martin en Jascha van Storage Zeeland de gasten met Zeeuwse gastvrijheid en enthousiasme op hun storagepark hebben rondgeleid.

Als afsluiting wijs ik u graag op de video en verslag van collega Danny over het renovatieproject dat wij afgelopen maand voor Planet Space in Mallorca hebben uitgevoerd. Dit project laat naar onze mening zien wat een solide fabrikant met de juiste samenwerkingspartner bereid is voor zijn klant te doen, zelfs zeven jaar na dato.

Namens mijn broer Jan-Hein en de rest van ons team willen wij u graag bedanken voor een mooi jaar.
Fijne feestdagen en tot ziens in 2024!

Meer informatie over onze Z-Boxen?