De Z-Box versus urenlang vallende stuifsneeuw

Het leveren  van onze opslagcontainers is één ding, maar monitoren soms nog veel belangrijker. We werden opeens getrakteerd op een onvervalste winterweek met taferelen die op een schilderij van Hendrick Avercamp niet zouden misstaan. Iets wat de laatste jaren in ons land niet meer was voorgekomen. Zouden onze containers deze test goed kunnen doorstaan?

Z Box in de sneeuw

Het werd dus een echte vuurproef voor een groot aantal containerparken die we de afgelopen twee jaar in Nederland hebben gebouwd. Hoewel we ook in Duitsland, Zwitserland en Frankrijk parken hebben gerealiseerd, waren de Nederlandse containers de afgelopen jaren niet blootgesteld aan veel sneeuwval.

Urenlang stuifsneeuw

Dat was nu plots anders. De urenlang vallende en ook horizontaal waaiende stuifsneeuw zocht de kleinste gaatjes op. Het witte goedje wist op sommige plaatsen voorzichtig binnen te dringen langs het dak van een nieuw model Z-Box. Dit model voeren we pas een paar maanden, dus ons bouwteam had daar in dit specifieke geval nog weinig ervaring mee. Het binnendringen op deze locatie zorgde voor wat sneeuwranden op de vloer en langs één wand. Maar toch was dit niet zoals we het willen hebben.

Gelukkig hadden we van dit model nog slechts een beperkt aantal exemplaren afgeleverd. We konden dus gemakkelijk nog wat aanpassingen plegen. Nadat ons bouwteam het bewuste containerpark had bezocht, enkele bouten en moeren extra had aangedraaid en een naad had opgevuld, wisten we zeker dat alles weer in orde was.

Het voelt goed om zo’n vuurproef te hebben doorstaan. Zeker met de beoogde, lange levensduur van onze containers. Na zo’n winterweek verkeren we in de geruststellende wetenschap dat onze Z-Boxen elk denkbaar weertype aankunnen. Nu op naar een mooie lente en een warme zomer!

Maarten Streppel