+31570756035 [email protected]
De-Opslagconcurrent-Self-Storage-Park-Bouw-Project

De self storage trends in 2021

De self storage wereld kent een geheel eigen dynamiek. En de markt is nog steeds groeiende, getuige het als paddenstoelen uit de grond oprijzende aantal nieuwe locaties. Externe opslag van goederen, al dan niet tijdelijk, lijkt voor steeds meer mensen heel normaal te worden. Hoe is dat zo gekomen? We gaan in op twee belangrijke oorzaken.

Vaker thuiswerken

Een trend die door COVID-19 is versneld. Ook nu de pandemie op z’n retour is valt niet te verwachten dat iedereen weer volledig op locatie gaat werken. Thuiswerken blijft dus. Dat betekent dat mensen in hun huizen ruimtes moeten vrijmaken voor het inrichten van een of meerdere werkplekken of opslag regelen. En dan komt de mogelijkheid van externe opslag om de hoek kijken. Self storage bedrijven kunnen hier slim op inspelen.

De-Opslagconcurrent-Self-Storage-Park-Bouw-Project

Mensen wonen langer thuis

De woningmarkt zit in ons land volledig op slot. Dat betekent dat er een chronisch tekort is aan woonruimte en dat de prijzen van huizen die wel op de markt komen de pan zijn uitgerezen. Op korte termijn zal aan deze situatie bar weinig veranderen. Voor veel gezinnen betekent dat dat studerende kinderen voorlopig niet op kamers kunnen gaan wonen of werkende gezinsleden geen huis kunnen bemachtigen. Dat betekent dat de schaarse ruimte in huis met meer mensen moet worden gedeeld. Het gevolg is dat spullen die niet vaak worden gebruikt, thuis in de weg liggen maar niet weggedaan kunnen worden in de externe opslag belanden.

De-Opslagconcurrent-Self-Storage-Park-Bouw-Project

Iedereen online

Dat betekent dat de klant op zoek gaat naar opslagfaciliteiten in de buurt. De tijd dat klanten langs diverse storage bedrijven reden om daar rond te kijken of de locatie hen bevalt, ligt echter wel zo’n beetje achter ons. Men zoekt dat tegenwoordig allemaal achter de computer of telefoon uit.

Dat betekent dat je als modern self storage bedrijf daar op moet inspringen. Zorg daarom voor:

  • een aantrekkelijke website (compatible voor desktop, laptop en mobiel) met mooie overzichtsfoto’s; 
  • een virtuele tour over je terrein door middel van een videopresentatie;
  • de mogelijkheid om online ruimte te kunnen reserveren;  
  • veilige online betaalmogelijkheden; 
  • automatische toegang tot je terrein en de faciliteiten.
Meer informatie over onze Z-Boxen?